Menu

HedraTech en Leonardo da Vinci

De naam HedraTech Int is een samenvoeging van: Hedra (afkomstig van Polyhedra), Tech (van technologie) en Int (van internationaal).

 

Hedra
In de meetkunde is een Polyhedra van oudsher een driedimensionale vorm die is opgebouwd uit een eindig aantal veelhoekige vlakken die deel uitmaken van een driedimensionaal symmetrisch veelvlak, zoals kubussen, prisma’s en piramides. Het veelvlak omringt een begrensd volume in driedimensionale ruimte.

 

Wat HedraTech Int doet is de disciplines die de verschillen de technologiesche en innovatieve bedrijven hebben, met als raakvlak de papierproductie, aan elkaar verbinden tot een bevredigende oplossing voor klant en leverancier(s).

 

Het logo

 Leonardo da Vinci (1452-1519) was een  typische renaissanceman: kunstenaar, wiskundige, wetenschapper en ingenieur. Hij was een groot liefhebber van geometrie en zijn meest opmerkelijke prestatie is de polyhedrale illustraties voor Luca Pacioli’s 1509 boek “The Divine Proportion”. Dit zijn de eerste afbeeldingen van veelvlakken ooit in de vorm van ‘vaste randen’ zijn gedrukt. De stevigheid van de randen laat gemakkelijk zien welke randen behoren tot de voorkant en welke tot de achterkant, in tegenstelling tot eenvoudige lijntekeningen waarin de voor- en achterkant visueel kan worden verward. De holle vlakken maken het mogelijk om ook de structuur van de achterkant e zien. Dit is een briljante nieuwe vorm van geometrische illustratie; een geniale uiting van Leonardo op het gebied van inzichtelijke grafische weergave van informatie. Het is echter niet duidelijk of Leonardo deze nieuwe vorm heeft uitgevonden of dat hij deze heeft getekend naar een voorbeeld van een serie houten modellen met massieve randen ontworpen door Pacioli . Als Pacioli deze modellen heeft ontworpen , dan verdient hij de credits voor dit nieuwe ‘solid edge’ idee, maar het is waarschijnlijk dat Leonardo het heeft ontworpen.