Menu

HedraTech Int en Airsave samen in duurzaamheid

Detectie en reparatie van persluchtlekkages zorgen voor duizenden euro's aan besparingen...


Airsave is opgericht door Pim Duterloo en Pieter Luinstra met als doel verduurzamen. De ambitieuze startup uit Voorst is gespecialiseerd in het opsporen en verhelpen van persluchtlekkages waarmee bedrijven tot duizenden duurzame euro’s kunnen besparen.

Pim Duterloo zit in het laatste jaar van de opleiding Operationeel Technicus niveau 4 op het Aventus in Apeldoorn. Vanuit de opleiding liep hij stage bij waardepapierfabrikant VHP Security Paper waar hij een methode toepaste om persluchtlekkages in de productielijn in een vroeg stadium op te sporen en te verhelpen.


Cleantech Tomorrow in Eerbeek
HedraTech Int. en Airsave kwamen met elkaar in contact tijdens het Cleantech Tomorrow Congres in Eerbeek op 4 april jl. Tijdens de Cleantech Battle won Pim zowel de publieks- als de deskundigheidsprijs en wist ook de financiële steun van de Rabobank binnen te slepen. De Rabobank stimuleert jonge duurzame en innovatieve ondernemers op Greentech gebied en dankzij hun bijdrage kon Pim zijn businessplan omzetten in de start van zijn eigen bedrijf Airsave.

 

Snelle ROI
Ook de eerste opdracht was vrijwel meteen een feit bij voormalig stagebedrijf VHP Security Paper. Tijdens de zomerstop van drie weken wist Airsave een besparing te realiseren van zo’n 16.000 euro (voor het komende jaar) met het opsporen en verhelpen van persluchtlekkages. Met een ROI van gemiddeld 6 maanden is dat snel verdiend! 


Kruisbestuiving
De technologie en expertise van Airsave zijn  heel breed inzetbaar. Pim Duterloo: “In principe overal waar perslucht wordt gebruikt. Belangrijke branches om ons in de toekomst op te gaan richten zijn transport & logistiek, food en zuivel. Via de samenwerking met HedraTech Int., een betrouwbare partner binnen de papierindustrie, willen we graag onze footprint binnen de papierindustrie verder vergroten om daar de primaire processen duurzamer en efficiënter te maken. Maar ook andersom hopen wij de expertise van HedraTech Int. te introduceren binnen andere branches zodat we elkaar kunnen versterken.


Forse percentages

Gemiddeld gaat 20-25% van de opgewekte perslucht verloren aan persluchtlekkages. Dit zijn forse percentages die de energierekening hoog doen oplopen. Persluchtlekkages zijn onvermijdelijk in bedrijfssystemen. Om de lekkages tot een minimum te beperken is het van groot belang aandacht te besteden aan controle, onderhoud en de inzet van juist materiaal. Hierin is Airsave gespecialiseerd met als belangrijkste doelstellingen: de reductie van CO2- uitstoot, reductie in perslucht gerelateerde storingen en reductie van directe & indirecte kosten.  


Airsave levert twee diensten:

1)    Ultrasone detectie persluchtlekkage

2)    Reparatie persluchtlekkage


 

Pim Duterloo: “Wij willen het werk uit handen nemen zodat de klant zich kan focussen op zijn primaire processen. Tijdens onze metingen maken we gebruik van ultrasone techniek om de lekkages op te sporen. Lekkages worden zowel fysiek als virtueel getagd met een ‘leaktag’.”

 

Lekkagenummer, datum, aantal dB (geeft de grootte van het lek aan), systeemdruk (bar), gerepareerd ja/nee.

 

De kosten per lekkage per jaar, foto van de lekkage, hoeveelheid onnodige CO2-uitstoot  (per jaar), het defecte component, locatie, aantal dB (geeft de grootte van het lek aan), lekkagenummer, gerepareerd ja/nee. 

 

Op basis van het rapport en het advies van Airsave is het aan de klant om te besluiten om de persluchtlekkages wel of niet te verhelpen. Dit kan ook stapsgewijs en de reparaties kunnen afgestemd worden met het productieproces zodat er geen stilstand ontstaat en de primaire bedrijfsprocessen/agenda zonder zorgen of onderbreking kunnen doorgaan. 

 

Voor meer info bel HedraTech Int of https://www.airsave.nl/